Logo: Trinol A/S
Billede: Kløver
 

Loppex

Bekæmpelse af voksne lopper i redekasser.

LOPPEX er et skånsomt og særdeles effektivt middel til bekæmpelse af minklopper. Produktet anvendes ved forekomst af voksne lopper og efter behov. LOPPEX har ingen virkning på loppernes æg og larver.

Mindst en gang om året bør redekasserne renses og desinficeres.

Udbringning kan foretages med en strødåse. Redehalm pudres med 2,5 gram pr. redekasse (svarende til 3 normalryst med strødåsen). Strødåsen rummer ca. 500 gram, det rækker til behandling af ca. 200 redekasser.

Samtidig med pakning af redekassen pudres med 2,5 gram LOPPEX. Dyrenes bevægelse spreder pulveret.

Hunnernes forskellige adfærd under redebygningen kan i sjældne tilfælde tillade enkelte lopper at overleve.

For at få ram på eventuelle overlevende lopper tilrådes det at pudre i redekassen en ekstra gang omkring midten af maj måned. Yderligere vil det være hensigtsmæssigt at behandle redekassen, hver gang man skifter halm i redekassen. Om efteråret bør der behandles for at forhindre udklækning om foråret.

Resistens overfor permethrinholdig produkter er et stigende problem. Derfor anbefales det at skifte mellem midler med forskellig aktivstoffer.

LOPPEX er anerkendt af Statens Skadedyrslaboratorium til forebyggelse og bekæmpelse af lopper hos farmmink. Det er et økonomisk, skånsom og hurtigvirkende middel.

  • Deklaration: Permethrin 1%.
  • Dosering: 2,5 gram pr. redekasse.
 
Loppex
 
Varenr: 130041